2010-04-14

Socialdemokraternas "nya politik"

Igår skrev Mona Sahlin på DN Debatt om att Socialdemokraterna har "omprövat politiken", vilket lett till att de nu kan presentera "nya vägledande mål". För ett parti som förlorade det senaste valet mycket på grund av att man hade svårt att leverera något nytt är nog kraven på förnyelse stora inom de egna leden. När man dessutom tillhör en rörelse vars inflytande i Europa varit på tillbakagång under den senaste tiden lär det vara många som hoppas på förändring.

Men hur mycket nytt har dagens Socialdemokraterna att komma med? Mona Sahlin vill satsa på jobb, utbildning och minskad fattigdom, och som Kennet Andreasson på Aftonbladet kommenterar Sahlins brist på besked om politiken:
Det kommer i skuggbudgeten i maj, heter det. Till dess vore det också bra om Sahlin kunde klargöra vad hon menar med att hon ”omprövat” partiets politik. När var Socialdemokraterna emot fler jobb och mer utbildning, eller för fattigdom?
Om detta ger en fingervisning på Socialdemokraternas så kallade förnyelse under Mona Sahlin vet vi vad ungefär vi har att vänta ifall de rödgröna skulle vinna valet. Högre skatt på arbete, högre skatt på företagande, högre transfereringar, och så vidare.

Samma tema: Bjernegård, Brihed, Fagerberg, Filppu, Froby, Pettersson, Tokmoderaten, Monke, Byström,
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se