2010-04-06

Frihet och sparpengar

Erik Ullenhag (fp) står upp för Anne Wibbles ord om att varje svensk bör ha ordentligt med sparkapital på bankkontot.

Det är dags att man lyfter frågan ordentligt: När ska det på allvar bli dags att låta människor förfoga över sparkapital istället för att ha allt inlåst i offentlig verksamhet? Det är en frihetsfråga. Att ha "fuck off money" när det oförutsedda händer bör vara en målsättning i Sverige.

Men i samma tidning fast på ledarsidan ansvarar Lennart Andersson för följande korkade stycke:

"Men tvivelaktig är också DN:s beskrivning av Sverigedemokraterna. Partiet har, heter det, ”slagit in på en annan väg … den ohöljda rasismen är borttvättad ur partiets program”. Det låter närmast hoppfullt och kan tolkas som en uppmuntran till en omprövning av Sverige­demokraterna. En kursändring av DN:s tidigare hållning."

Är det svårt att hålla två tankar i huvudet samtidigt? SD kan både vara ett parti med obehagliga åsikter samtidigt som de inte är rasister i varje stavelse. Att tycka att partiet ska behandlas sakligt och korrekt är inte detsamma som att bjuda in partiet på te och kakor (som vänsterbloggare verkar insinuera). Metadebatten om SD börjar bli tröttsam.

Expressen påminner även om nyvalet i Storbritannien. Hög tid, Socialdemokraterna i Labour har länge misskött landets budget och sett till att landets underskott är enormt. Tories går till val på friskolereform och en generellt liberal politik. Det gillas av väljarna.

Samtidigt hoppas jag att Europas absolut mest spännande politiker, Boris Johnson, borgmästare i London får ta över Toryledarskapet. Han är den typ av politiker som både kan hantera nationalister sakligt samt hårt och samtidigt förklara varför en årslön på banken är en frihetsfråga. Med andra ord inte en typiskt svensk politiker.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se