2010-04-18

Åsa Linderborg har fel om SD

Åsa Linderborg på Aftonbladet Kultur skrev för ett tag sedan att Sverigedemokraterna är på väg mot riksdagen tack vare regeringen och tidningen Dagens Nyheter.

Att DN skulle bära ett särskilt stort ansvar i frågan är ett löjligt påstående. Linderborg, liksom Helle Klein, har väl förmodligen bara upprörts över att DN kritiskt ifrågasatt Aftonbladets publicering av Jimmie Åkessons omtalade artikel om islam.

Vad gäller anklagelsen om regeringens ansvar i frågan är det ett fult partipolitiserande såhär inför valrörelsen. Det är varken specifikt det ena eller det andra blockets ansvar att SD går framåt. Det är alla sju riksdagspartiers gemensamma ansvar. SD lockar väljare som inte tror att den samhällsutveckling de vill se är möjlig med nuvarande etablerade partier.

Man undrar hur Linderborg tänker när hon säger att det är för att regeringen inte skött sig som Sverigedemokraterna växer. Det mest logiska om regeringen inte hade skött sig hade ju varit för väljarna att gå till oppositionen - inte till SD. Därför brister också hela hennes resonemang.

Så istället för att göra detta till en partipolitisk fråga borde Linderborg - förutsatt att hon inte vill se SD i riksdagen - komma med förslag på hur de etablerade partierna ska kunna ta upp och leverera lösningar på frågor som berör SD:s väljare.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se