2010-04-28

Rödgrön skatt på förmögna

Enligt Aftonbladet, TT och SVT:s "Rapport" kommer de rödgröna att gå till val på att införa en ny förmögenhetsskatt. Dock vill de inte kalla den för en "förmögenhetsskatt" utan nu ska den tydligen heta "skatt på förmögna" istället. Men frågan är: kommer en "skatt på förmögna" innebära att man inte skrämmer bort 500 miljarder kronor utomlands som man beräknar att den nu avskaffade förmögenhetsskatten kostade Sverige?

Den bortgångne komikern George Carlin brukade skämta om hur politiker bytte namn på skatter och lagar för att ge dem en annan klang, trots att innehållet och effekten var den samma. Den sortens nyspråk använder sig tydligen även de rödgröna av.

Just förmögenhetsskatten har för övrigt varit de rödgrönas kanske svåraste skattefråga att enas om. Och man verkar inte ha varit helt överens nu heller, för det uppges att om de rödgröna vinner valet ska en utredning tillsättas och skatten på förmögna utredas under nästa år. Nu väntar vi alltså bara på att de rödgröna ska utlova en folkomröstning i frågan...

Samma tema: Altenberg, Andersson, Monke, Åberg, Medborgarperspektiv, ARAR, Pezster, RM, Engström, Frihet, Olsson.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se