2010-04-15

Skolorna och valrörelsen

I DN kan man nu läsa om Skolverkets betänkande om skolor och politiska partiet. Det är glädjande att man så tydligt tar ställning för en öppen debatt, antingen är alla tillåtna att komma in eller ingen.

Ung Vänsters inställning har hittills varit att stoppa huvudet i sanden och hoppas att allt löser sig. Förhoppningsvis omprövar de sin position när de ser att resten av Sverige är redo att delta i den demokratiska processen.

Ida Gabrielsson som slår alla rekord i förvirrade resonemang kring öppna debatter resonerar,

"I andra länder kan man se att det sämsta är att debattera i skolor och annat. Det ger mer främlingsfientlighet."

Antingen har Gabrielsson väldigt dålig tilltro till sin egen förmåga att bemöta främlingsfientlighet eller så är hon helt enkelt övertygad om att hennes idéer inte håller. Varför skulle annars debatter i skolor och "annat" ge ökad främlingsfientlighet?

Själv har jag inget problem att debattera med någon, såväl kommunister som nationalister. Kontraster är bra och ger tydlighet inför elever som kanske har sin första kontakt med politik "live".

Skolverkets slutsats är en liten seger för det öppna samhället, låt oss sluta prata om partier och låt oss istället diskutera idéer och hur vi vill förändra. Det gjorde i alla fall LUF idag som hade en skolkampanj över hela landet!

 
Blogg listad på Bloggtoppen.se