2010-05-26

Fegheten och Korea

I Svenskan läser jag att Nordkorea praktiskt taget förklarat krig mot Sydkorea,
Nordkorea förnekar uppgifterna om att landet sänkt fartyget och har jämställt Seouls anklagelser med krigsförklaring. Och sent i tisdags tillkännagav landet att alla kontakter med Sydkorea ska avbrytas.
Stora ord som kanske inte betyder så mycket när det kommer från det landet. Samtidigt i en annan del av Köping har de rödgröna alltså bestämt sig för att Sverige vid ett regeringsskifte ska kräva att USA avvecklar sina baser i Sydkorea. Antalet soldater är närmare 30000. Placeringen är ingen slump.

Samtidigt kan man på Newsmill läsa en helt fruktansvärt löjlig motattack från Urban Ahlin. Han försöker dölja faktumet att det som står i rapporten de rödgröna släppt faktiskt är,
En rödgrön regering kommer att kräva att USA avvecklar sina kärnvapen och militärbaser utanför landets gränser.
Inget i hans artikel förändrar de orden och intentionen som finns med det kravet. Att försöka attackera Folkpartiet för kravet på NATO-medlemskap är i sammanhanget bara talande för hur obekvämt hans eget samarbete med VP är.

Att Ahlin tar upp förslaget om att samarbeta med baltstaterna som något provocerande är talande för den socialdemokratiska Ahlinska linjen. Under Folk och försvar konferensen i vintras blev det väldigt tydligt att den Ahlinska utrikeslinjen innebär noll solidaritet, såväl politisk som militär för en baltstat, eller någon annan europeisk stat för den delen i händelse av oroligheter.

Den socialdemokratiska utrikespolitiken är inte tillbakaskruvad till Sten Anderssons dagar riktigt än, men med Hans Lindes hjälp kommer snart Urban "huvudet i sanden" Ahlin snart bli tvungen att kapitulera.

Se även: Pär Gustafsson & Svart på Vitt
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se