2010-05-17

LUF-medlem trakasserad

I Lundagård kan man läsa att Pavlina Ekdahl, vice ordförande för LUF Lund har blivit trakasserad. Varför? För att hon är liberal,
Trakasserier, indirekta hot och skällsord. Det är några av de saker studenten Pavlina Ekdahl tvingats utstå sedan hon flyttade in på Smålands nation. Hon ser tydliga kopplingar till sin roll som vice ordförande för Liberala ungdomsförbundet i Lund, Luf.
För extremvänstern tar aldrig den politiska kampen slut, det finns ingen privat sfär eller uppdelning mellan det politiska och det privata. Kanske är det en del av klasskampens natur: Klassfiender är man 24/7. Det har Pavlina fått uppleva nära inpå. Det påminner om tiden direkt efter valet 2006. Fönstren på LUF-kontoret i Göteborg krossades och vi fick vid flera tillfällen utstå hot och förolämpningar från vänsterextremister.

Ingen ska behöva utstå trakasserier för sin politiska aktivism, oavsett om de är liberaler, socialister eller nationalister.

Jenny Larsson, som jobbar på Smålands Nation där Pavlina bor uttalar sig,
Det betyder däremot inte att det är ok att någon trakasseras i sitt hem på Smålands på grund av politiska meningsskiljaktigheter, även om personer som engagerar sig i politik som direkt strider mot Smålands värderingar måste vara införstådda med att det kan verka provocerande och kontroversiellt, skriver hon.
Är det en politisk sekt med överkänsliga socialister som Larsson företräder? Man ska väl kunna bo på studentnationen med egna åsikter utan att människor ska känna sig kränkta och provocerade. Vad har hänt med den öppna och fria debatten på universiteten - är det sektmedlemmar som utbildas på institutionerna eller studenter?

Se även: Zetterman & Amanda Brihed.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se