2010-03-24

Ursäkt eller avgå

Vore det inte bättre om krishanteringen kring Asks gredelina kuvert gjordes lite bättre? Det har gått ett antal dagar sedan vår justitieminister visade sig vara den i landet minst lämpliga att ha just det jobbet.

Hur svårt ska det vara, som jag skrev när jag blev vald till ordförande - och skrev om integriteten och alliansen att - "Det kommer inte framstå som en förlust eller ens tecken på bristande regeringsduglighet om man erkänner fel, snarare kommer det visa på en sällsynt form av politisk mänsklighet - man begår ibland fel, och då är det ok att rätta till dem utan att förlora ansiktet".

Reinfeldt har erkänt att det handlar om en politisk groda, för att uttrycka det milt. Men från Ask är det beklämmande tyst. Det hade troligtvis gå att förlåta om hon verkligen erkände fel och bad om ursäkt.

Hon verkar fortfarande stå bakom sitt förslag. Hur förklarar man annars tystnaden? Ett kort pressmeddelande från departementet. "Hej, förlåt, blev överentusiastisk, försökte imponera på publiken, inser nu hur det bryter mot rättssamhällets principer". Det hade varit det det enda rätta och visat att hon förstått det allvarliga med förslaget. Alternativet är avgång.

Är detta konsekvensen av att ha en justitieminister som inte har juridisk examina? Eller mig veterligen inte ett högskolepoäng juridik?

Se även, AB, AB2, AB3, SVD, NWT, GP, GP2, SDS, Liberati, Pophöger, Westerlund.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se