2010-03-19

Vill Ask döma alla misstänkta?
Nu föreslår Beatrice Ask att personer som misstänks för att ha köpt sexuella tjänster ska outas, skämmas, och hängas ut:

"Jag skulle kunna tänka mig att ha väldigt grälla färger på kuverten och skicka hem till folk som var misstänkta för detta. För jag tror att det värsta som kan hända många av dem som är ute och köper sex, det är att någon i omgivningen får reda på att de har varit ute i detta. Om frun får reda på det, eller om grannen får reda på det."

Så kreativt av justitieministern! Färgade kuvert! I konsekvensens namn föreslår jag gula kuvert till bedrägerimisstänkta. Blå till skattefuskare, röda till fortkörare samt beige till snattare. Avslutningsvis bruna kuvert till ministrar som inte förstår rättssystemet och som levererar korkade förslag i en rasande fart!

Ask vill alltså att människor som är misstänkta för ett brott ska raseras som människor. Att rättssystemet tar på sig ansvaret att på rena indicier stämpla personer. Justitieministern föreslår återinföra skampålen i Sverige. Kan det tolkas som något annat?

Mer om Beatrice Ask och brottsmisstanke: UNT, AB, BL
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se