2010-03-22

Är SD landets visionärer?

Är Sverigedemokraterna det parti som monopoliserat den politiska passionen? Den tesen driver Martin Ezpeleta på Aftonbladet. Han gör en klok analys, men jag vill utveckla resonemanget lite.

Det är inte nödvändigtvis SD som har monopoliserat passionen och därmed fått en särställning i svensk politik. Det är snarare det politiska etablissemanget och dess reaktion som satt nytt rekord i förvirrad politisk passion.

Genom att konstant tala om och inte med Sverigedemokraterna har man gett bränsle till den passion Ezpeleta skriver att SD har. Det är som barnet som varken är älskat eller uppmärksammat och då behöver bli hatat. Man har gett detta barn all uppmärksamhet i världen. Tyvärr fel sådan.

Vi måste inse att denna taktik inte fungerar. Det är inte vettigt att skriva om partiet, utan det är dags att prata om egna visioner och egen sakpolitik. Skrämselpropaganda och fåniga anklagelser samt invektiv har gjort exakt noll för att påverka bilden av SD. Därför ger jag Ezpeleta rätt halvvägs.

Visst är det mycket känslor kring Sverigedemokraterna, men det är inte deras eget verk - det har de alla andra att tacka för.

Mer om Sverigedemokraterna: Simon Nyström, Odelberg, Bloggo, SD fakta, Lilli Severin, Two Invandrare, Canute Ocean.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se