2010-03-28

SD:s kalkyl lär ha gjorts på fyllan

Sverigedemokraterna har samlats under helgen i Stockholm på valkonferens. Partiledare Jimmie Åkesson presenterar ett ansvarslöst slöspaket modell vänstern:

Sänkt skatt till pensionärerna, statligt stöd till byggande av trygghetsboenden för pensionärer, statligt stöd till bättre mat i äldreomsorgen, upprustning av försvaret, återinförande av allmän värnplikt, höjt vårdnadsbidrag, höjd föräldrapenning, gratis familjerådgivning i alla kommuner, mer personal i skolan, kostnad, höjd a-kassa, och så vidare.

Han menar att det ska finansieras på följande sätt:

"[P]engarna ska tas via skärpt invandringspolitik, minskade bidrag till integration och kultur samt genom att partiet vill lämna EU."

Den ekonomiska kalkylen verkar vara gjord på fyllan. Det är som att Sverigedemokraterna och de rödgröna tävlar om vem som kan komma med störst ofinansierade slöskalas för vilka notan otvivelaktigt landar på svenska folket.

Åkesson menar vidare att Sverige ska bli rikare genom att lämna unionen. Hur detta kommer göra oss rikare är för mig en gåta. Hur kan öppen handel med resten av EU, tullfrihet, samt fri rörlighet av kapital, människor och varor göra oss fattigare?

Även med kostnaden till EU inräknad är det en vinstaffär netto. Att dessutom bidra till en union som stärker svagare länder, ger dem större möjligheter att handla med oss, och skapar export/importmöjligheter som inte fanns tidigare.

Hela kulturposten i statsbudgeten ligger på 1,4%, och inräknat där är dessutom en rad andra poster än kulturstöd. Integration och jämställdhet står för 0,6% av budgeten. Det är inga fenomenala mängder pengar direkt. Det är tydligt att Åkesson inte bryr sig ett jota om integration, än mindre har några konkreta idéer för hur den kan göras lyckosam och lönsam.

Frågan är varför Sverigedemokraterna vill göra Sverige fattigare? Varför vill man inte som så många andra länder vända människors rörlighet till en vinstaffär? Hur tänker man egentligen finansieringen av detta socialdemokratiska monstrum?

Mer om Sverigedemokraterna: AB1, AB2, AB3, EXP, Politikerbloggen, stationsvakt, Dennis Nilsson, Kent Persson, Aktivdemokrati, Daniel Sturesson, Lasse, Kjellberg, EHR, Ingerö, Back Nilsson, Sussies, Fria Tider, SD-fakta, Ankersjö, UU, Erixon.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se