2010-03-16

Miljöpartiet de floskulösa

Miljöpartiet de floskulösa bör man inte kritisera för deras höga telefonräkningar. Jag förstår Sanna Raymans poäng i att mycket säkert ursäktas för att Wetterstrand framstår som så himla sympatisk.

Men fokus måste alltid ligga på deras utvecklingsfientliga åsikter, orealistiska klimat och energipolitik samt gröna skattehöjningar (ordet skatteväxling kan ni glömma). Att de nu är fjättrade vid Ohly och Sahlin är även viktigt att påpeka.

Rayman har helt rätt i att Wetterstrand är den räkmacka vilken hela MP åker på just nu. Wetterstrand är en oerhört duktig politiker och framstår som otvungen och rättfram. Sällsynta karaktärsdrag i den svenska politiken.

En motvikt på den borgerliga sidan kommer aldrig skapas med hjälp av bara kritik. Det inser jag. Alliansen har ett imageproblem, och det är inget man löser över en natt eller med en galen ny logga. Om man inte förstår det MP har gjort i den politiska världen, utan att egentligen ändrat politik (frånsett EU-linjen), kommer man aldrig kunna hålla jämna steg i kampen om innerstadsväljarna.

Mer om Miljöpartiet: Aftonbladet, Nina Larsson, Per Pettersson, SvD:s ledarblogg.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se