2010-08-06

Lite optimism inför framtiden

Har under veckan varit gästbloggare hos P3 Star. För omväxlingens skulle har jag försökt skriva om endast positiva nyheter och fenomen under en hel vecka. Egentligen är det inte så svårt:

Med inlägg om "Rikedom trots finanskris", "Homosexuellas rättigheter", "Vad är egentligen viktigt" samt "Att vara liberal " försökte jag anlägga en mer positiv ton. Något som muntrat upp min vecka ordentligt var nyheten om "The Giving Pledge":
Det är med handel, rörlighet och generösa bidrag fattigdomen kan bekämpas. Idag läser jag att en samling av världens rikaste män (för det handlar främst om män) bestämt sig för att donerae närmare 600 miljarder dollar till utbildning, fattigdomsbekämpning och teknologisk utveckling i den fattiga världen. Det här är enorma summor som vida överstiger det samlade biståndet som västvärlden ger under ett år. Ofta brukar entreprenörer och framgångsrika företagare framställas som onda och giriga. Det här besked lär skaka om den uppfattningen.
Typiskt nog läser man en del surmagade kommentarer där man menar att miljardärerna köper sig gott samvete eller anseende. Än sen? Bara de skänker enorma summor och ibland nästan hela sin förmögenhet till goda syften så är det gott.

På samma tema: DN, SYD, GP, Den hälsosamma ekonomen, SVD, Expressen.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se