2011-08-15

Islamiseringskonferens och SD

Kommenterade förra veckan i Nyheter24 påståendet att SD planerade en antiislamistisk konferens i riksdagen:
Nyheter24 har pratat med Adam Cwejman, ordförande för Folkpartiets Ungdomsparti (LUF), som inte är förvånad över SD-mötet.

- Det förvånar inte det minsta. SD väver en konspiratorisk väv kring det enligt dem förestående maktövertagandet i Europa. Det är de inte ensamma om att göra, inspirationen kommer från den muslimhatande eurabialitteraturen.

Vilket ansvar har partierna gällande retoriken kring invandrarpolitik och integration?

- Det beror på vad man menar med ansvar och över vad. Som i alla ämnen, inte bara i vad gäller frågor som rör invandring och integrationspolitik, har alla partier ett ansvar att vara sakliga, ärliga och tydliga, säger Cwejman, till Nyheter24.
Trots det är det viktigt att se om det bara handlade om en enskild ledamot som planerade det hela eller om det var något som ledningen kände till. Oavsett är det bra att inte spekulera alltför mycket. Tydligt hursomhelst är att SD aldrig dragit sig för att enas med de som ser islamisering av Europa som ett existentiellt hot mot Europa. Jag minns i synnerhet en debatt mot William Petzäll på Borås högskola förra året där en stor del av Petzälls talartid gick åt till att försöka belägga hur islamiseringen gick till genom byggandet av moskéer och hur välplanerat och koordinerat allt verkade.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se