2011-05-20

Boksläpp och fest

Bidrar med en text till antologin Globaliseringens Triumf: 10 år efter Göteborgskravallerna. I samband med boksläppet blir det en liten tillställning i Stockholm:
Nu har det gått tio år sedan gatstenarna yrde. Göteborgskravallerna blev kulmen på det globaliseringsmotstånd som hade vuxit under flera års tid. Vad höll på att hända med världen? Samtidigt fanns det de som såg hur marknadsekonomi och demokrati minskade fattigdomen världen över och att det faktiskt var mer globalisering och kapitalism som behövdes för att rädda vår jord. Det är också tio år sedan Johan Norbergs världsberömda bok Till världskapitalismens försvar (Timbro) publicerades.

Globaliseringens triumf ska firas! Det gör vi med en helkväll på World Trade Center. En ny bok lanseras, Globaliseringens triumf, och på scenen uppträder stå upp-komikern Erik Hultkvist och trubaduren Lars-Anders Johansson.

Paneldiskussion om vad som hände med antiglobaliseringsrörelsen, vad globaliseringen haft för påverkan på olika delar av samhället sedan dess och vilka som är de framtida utmaningarna med riksdagsledamoten Annie Johansson (C), LUF-ordföranden Adam Cwejman och Lydiah Wålsten, ansvarig för programområdet miljö, tillväxt och konsumtion på Timbro.

Värd och moderator är Eva Cooper, projektledare på Timbro och redaktör för Globaliseringens triumf.

Anmälan kan göras här.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se