2010-08-14

Valmanifest och LO-kampanj

Missa inte Folkpartiets valmanifest. Finns att ladda ner här. Tre prioriterade området är arbetslösheten, skolan och äldrefrågor.

Men givetvis finns betydligt mer i valmanifestet och jag vill framförallt framhäva de förslag som finns på integrationsområdet: förändrat SFI, medborgarkurs och förslag som gör kontakterna med arbetsmarknaden fler och tidigare under tiden i Sverige.

Lärlingsanställningarna som jag skrivit om vid flera tillfällen prioriteras. Det är glädjande och är tillsammans med den sänkta arbetsgivaravgiften för unga några av de konkreta åtgärder som FP går till val på för att minska arbetslösheten bland unga.

Samma dag som valmanifestet släpptes såg jag LO:s kampanj mot alliansen. Vad finns att säga egentligen? Har man så dåligt självförtroende att man inte går ut starkt med egen politik så kanske det säger mer om den egna politikens brister snarare än motståndet "megafel".

På samma tema: Mattias Sundin, Mark Klamberg, Pär Gustaffson, Annika Beijbom, Per Alternberg, Wallhager, Peace, Love & Capitalism.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se