2010-08-18

Inte så illa ändå

I Newsweeks stora genomgång av livskvalité hamnar Sverige på tredje plats i en global jämförelse, trots finanskris och andra olyckor. Lyssnar man på vänstern skulle man kunna tro att Sverige blev ett u-land när alliansen vann 2006. Det är märkligt hur perspektiv kan tjäna instrumentella syften. Om landet inte befinner sig i upplösningstillstånd så får man se till att folk tror det. Allt i Naomi Kleins anda.

Bäst på listan är Finland. Ett land vars skolväsende ganska länge varit något FP sneglat på. Sverige kommer högt både vad gäller politisk stabilitet, ekonomisk dynamik samt hälsotal. På skolområdet halkar vi tyvärr fortfarande efter.

Som tur är har skolfrågor blivit viktiga i valet, något som SVD:s ledarblogg uppmärksammar. I den senaste Novusmätningen kan man även se att FP går framåt.

Mycket finns givetvis kvar att göra och troligtvis är skolområdet det politiska område där det finns störst skillnader mellan blocken. I synnerhet efter att vänsterpartiet på allvar gav sin i debatten om skolorna.

Jag har länge varit övertygad om att två bestående minnen kommer etsa sig fast av den gångna mandatperioden: hanteringen av ekonomin och förändringen av skolan. Förhoppningsvis är det senare något som gynnar FP i valet.

På samma tema: Sundin, Rasmus Jonlund, Liberala Anna, Pol-Blogg.
 
Blogg listad på Bloggtoppen.se